Äventyr-, surf-, dyk-, fridykningutrustning till salu

Det var dags för vårstädning igen. Jag tycker inte om att prylar inte används. För några år sedan lämnade, sålde och skänkte jag och dåvarande sambon 70% av allt vi ägde. Det var en lättnad. Det är en lättnad varje gång jag lämnar bort grejer och nu är det dags igen. Det är bättre för planeten att saker som redan finns används istället för att mer ska tillverkas. Detta är prylar jag inte använder eller behöver längre. De finns för enkelhetens skull till salu en vecka framöver via tradera (länkar nedan varje pryl). Pengarna ska jag använda till att köpa en el-flakmoped :-)

Satellit telefon Iridium Extreme som har varit på toppen av mt. Everest

I mycket gott skick. inkl. alla laddare och tillbehör. Iridium Extreme 9575 är den tuffaste satellittelefonen hittills. Den har en fullt integrerad GPS och onlinespårningstjänst, inställningar för nödsändning, inklusive den första någonsin inbyggda programmerbara SOS-knappen med individuellt anpassade meddelanden. Telefonen är ruggad och erbjuder fortfarande röstsamtal av hög kvalitet, SMS, låg data kapacitet, och mycket mer. Tillsammans med Iridium AxcessPoint förvandlar du din satellittelefon till en personlig trådlös hotspot. Samtliga Iridium satellittelefon/er kan användas överallt på jorden. Nypris ca 12000. Tradera-länk

Monofena glide guld stl 37

I fint skick! Bra träningsfena i både hav och pool. Snyggt guldfolie på framsidan. Sitter som bäst på en stl. 37 fot och får plats med en tunn neoprensocka. Tradera-länk.

Liten monofena för träning

Finis träningsfena stl XS. Passar stl 35-38. Tradera länk.

Patagonia R2 surfdräkt.

I bra skick. Svart eco-neoprene på utsidan och mjuk (grå) merinoull på insidan vilket gör att den är varmare än andra surfdräkter i liknande tjocklek. Fantastiskt varm. Bra i vattentemp från 15-20 grader. Ej huva. Stl 6 UK ca 36-38 EUR. Gissningsvis sitter den bäst på någon som är mellan 160-170 cm lång och väger mellan 50-65kg. Använd totalt 6-8 ggr. Tradera-länk.

Oceaner fridykningsdräkt 3mm guldfärg stl S

Tävlings och träningsdräkt för fridykning i mjukt fantastiskt yamamoto neopren. 3mm tjockt. ‘Open cell’ på insidan vilket kräver vatten, schampo eller olja för att ta på sig. Smoothskin med vacker guldfärg på utsidan. Dräkten är extremt mjuk men också ömtålig. Passar bäst för tävling och träningsdyk, ej vid klippor där man kanske kommer mot med knän mm. Använd under en tävling (ca 8 dyk) och ett svenskt rekord i FIM 72m djup.
Storlek S passar bäst för någon 160-168cm lång, ca 52-60kg. Tradera länk

Poseidon besea harness standard grey


Använd endast 1 gång för test. Tradera-länk.

Dyktub 300 bar 3L

Ej använd. Provtryckt OK. Tradera-länk.

Gopro hero 4

Använd några veckor endast. Tradera-länk.

Canon 400D digitalkamera med ultrasonic 17-85 IMS lins

Min första systemkamera. Inkl batterier, batteriladdare. Har tagit många fina bilder med denna! Tradera-länk

Annonser

6 kommentarer på “Äventyr-, surf-, dyk-, fridykningutrustning till salu

  1. Här hittade jag ett bra dyksystem… enkelt att plocka musslor mm.

    Lite enklare… :)

  2. Best things in life aren’t things!

  3. Tack för din snabba feedback… jag besöker butiken i nästa vecka/ Ha en fin dag/G

  4. Hej Gunnar! Ja, en dräkt är bra för att kunna stanna ett tag utan att frysa och få på sig brännmaneter. 2-3mm räcker isåfall, men dräkten gör att du flyter och det blir svårare att dyka ner så då behöver du ett viktbälte, förslagsvis 2-4 kg blyvikter på ett flexibelt gummibälte. Kan rekommendera Oxygene på mölndalsvägen för utrustning :-) Lycka till!

  5. Hej Jag förstår att dina saker kanske inte passar mig… Men undrar om jag kan få några råd av dig…Jag skulle vilja fridyka ner och hämta musslor för att laga till en fisksoppa på klippan:) Skall jag ha någon dräkt på mig för att kunna vara längre i vattnet eller får den flyteffekt.. Tips om bra grodfötter, huvudlampa, dräkt, ev viktbälte?… ifall du har tid att svara är jag tacksam/Gunnar , Krokslätt

%d bloggare gillar detta: