Lättare och lättare – med rätt utrustning. Vinn 500:- presentkort på addnature!

Devold underställ, Exped ryggsäck, Tierra byxor, Bliz solglasögon fotograf: Cecilia Magnusson

Det skapar en känsla av frihet att inte vara bunden till så mycket saker. Det har således varit mycket utrustning-och-prylar-fokus på sistone, så vi fortsätter med samma tema. Jag har skänkt, sålt och slängt över 70% av det jag ägt. Det känns lättare för varje dag, för varje sopsäck.

Det började egentligen med två insikter, ”Att det finns ett annat sätt att leva” och sedan Hej då pojkvän och bostadsrätt – hej enklare liv!”. Ett nytt äventyr. Jag har bara kvar grejor jag verkligen använder.

All utrustning jag använder på div. äventyr är nu omkring två tredjedelar av allt jag har kvar och äger. Då är det bra att det är lätta, små, hållbara och bra kvalité på utrustningen. Egentligen behöver du såklart inte någon speciell utrustning för att ge dig ut i naturen. Det går bra med jeans, joggingskor och en ica-kasse också; det viktigaste är att du kommer ut. Men det blir faktiskt enklare och roligare med rätt grejer. Det bästa är när de är så bra att man kan ta för givet att de funkar, att man inte ens tänker på att de är där.

logoMånga av den slags prylar finns på Addnature.com och jag har nöjet att lotta ut ett presentkort på 500:- På AddNature hittar du kläder och utrustning för allt inom frilufts- och idrottslivet för både stora och små.

Jag vill inte ha någon stor motprestation – bara skriv en kommentar till bloggen (glöm inte lämna mailadress) och svara på frågan: Vad gör det enklare för dig att ge dig ut i naturen? Jag lottar ut presentkortet bland dagens svar (innan 24:59).

Exped och Devold finns på Addnature. Så några favoritprylar som jag kan rekommendera dig är:

 • Exped downmat UL – superlätt och varmt liggunderlag. Sover bättre på det än i en säng!
 • Exped Mountainlite backpack – sitter så bra på ryggen att du knappt känner att du bär något
 • Devold breeze – ultralätt och tunt merinoull underställ. Merinoull är det enda alternativet när det gäller underställ. Devold kommer från Norge och är på riktigt det bästa understället jag testat. Skönt, färgglatt snyggt, luktar inte och håller värmen även om man blir fuktig.
 • Exped core pole – En av de lättaste stavarna på marknaden. Oumbärlig om man ska gå nedåt mycket och spara knäna.
 • Tierra’s kläder – Bästa passformen, kvalitén och snyggheten.  Finns här
 • Bliz solglasögon – viktigt att skydda ögonen. Och att de är snygga och sköna är bästa bonuse!. Finns här

Här är en video på hur världens skönaste säng funkar:

 

Annonser

41 kommentarer på “Lättare och lättare – med rätt utrustning. Vinn 500:- presentkort på addnature!

 1. Det som gör det enklare för mig är att jag bor där jag bor! Har skog och fjäll utanför dörren, behöver bara ta på mig ett par skor och vips så är jag på en av norra Europas vackraste platser..

 2. Så många fina kommentarer och inspirationer!!! Jag önskar jag hade presentkort till allihopa! Det är också en väldigt bra lista på motiv, om någon någonsin skulle tveka.. (som en kommentar sa ”man ångrar aldrig en utflykt”).
  Men en lottning föll på Kim’s kommentar ”Enkelt! Jag tänker bara ”jag vill klättra” så är det klappat och klart.”
  Och så enkelt är det faktiskt. Grattis Kim! Jag mailar dig!

 3. Jag har mitt gamla tält och det duger bra. Men det där uppblåsbara liggunderlaget skulle göra det enklare för mig att återigen sova i naturen. Redan sugen!

 4. Jag trivs bäst i alpin- och fjällmiljö, så min snart kommande flytt till Norge kommer göra det betydligt enklare för mig att ta mig ut till naturen :) c (at) konuskan.se

 5. Jag vill ha en termos med nåt varmt att dricka, och nåt litet att stoppa i munnen. Fika i ryggan gör det så mycket lättare att få med barnen på äventyr, och det finns inget som höjer ett dippande humör lika bra som fikapaus! Som min bror alltid säger; man ångrar aldrig en utflykt!

  jesper.wigh@hotmail.com

 6. Hundar! Jag lånar två hundar så kommer jag ut i skogen varje dag. Hundarna blir glada, ägarna blir glada men mest jag! Win-win-win :)

 7. Stress .. inget får mig att kunna släppa allt och bara ge mig ut , som när stressen och kraven blir för mycket, en underbart flykt!

 8. Känslan när man kan tömma huvudet helt o bara njuta av det vackraste i hela livet, natur! Fåglar, vatten, skog..jag flyttade en timme från jobbet bara för att ha möjligheten att gå ut i naturen när jag vill! :)

 9. För mej är det längtan, lusten och glädjen som SKICKAR ut mej! Jag upptäckte häromkvällen att jag med tankens kraft kunde förnimma dofter, ljud och känsla av att sova i tält! Nu längtar jag ut nånting så infernaliskt! Den fina ryggsäcken står och hoppar i hallen och vill ut! Jag ska bara köpa ett nytt tält först! Sen ska vi ut på helgturer!
  Innan dess räcker det med dagsturer! Sen börjar vi ladda för nya äventyr!

 10. Det som har fått ut mig i naturen på riktigt de senaste 2 åren är geocaching. Den här hobbyn har tagit mig till platser som jag inte trodde fanns, även i min närhet. I sommar ska delar av min klass till Kebnekaise under en veckas tid, där jag nu börjat planera olika rutter för att nå de olika cacherna. I oktober så ska jag också iväg till Nepal för att vandra Everest Basecamp och på vägen dit finner man några burkar som jag kan skriva mitt namn i.

 11. Är ensam och rösten, och därav har jag sällan något med mig. Men är det något så min banjo, som är en garanterad stämningshöjare

 12. Inspiration.Är man inspirerad blir allt lättare sen kan den inspirationen komma från olika håll vänner, prylar, väder eller aktiviteter :)

 13. Att ha en fungerande kropp..
  I övrigt underlättar sköna skor på fötterna, lämlig klädsel och behagligt väder. :)

  levafri (at) hotmail.com

 14. Det här kommer låta som ett i-lands problem men jag bjuder på den. För en pannlampa skulle verkligen underlätta när man har bråttom till utedasset för än hur charmigt jag tycker det är att springa med stearinljus/cykellampa som fastnat i blinkläget/mobilkamera lampan så gör det fortfarande ont att snubbla på saker. Jag är ingen landmänniska. lillflipper@gmail.com

 15. Äventyrslust! Och att kunna se äventyret även i det lilla.
  Pappa från Finland, lärde min bror och mig att skogen och sjön inte är farliga. Han visade på deras hemligheter som fågel- och grävlingsbon och fiskens favoritplatser. Det har gett mig en grundtrygghet i livet och lust till äventyr.

 16. Vänner!
  Vänner som man gör upp planer med.
  Vänner som kommer med förslag.
  Vänner som hänger med på mina (galna) idéer. :-)
  jonas.l.larsson@gmail.com

 17. En bra skaljacka.

  Genom Östafrikas regnskogar, till toppen av Mt Blanc, längs ändlösa vandringsstigar i Nepal till löppass under regniga dagar i Sverige har min skaljacka alltid funnits där och möjliggjort stora såväl som mindre äventyr. Den har hängt med sedan jag var 14 och nu 10 år senare har den blivit aningen för trång.

  Jag vet precis vad jag skulle använda presentkortet till.

 18. Tid, helt enkelt. Och den behöver man inte ens köpa. Det är ju bara att ta :)

 19. Enkelt och kul är när mina barn kan hänga med ut i naturen!

 20. Bra skor till både sig själv o barnen , har man bra skor till barnen så behöver inte dom bli less o få ont och man kan njuta ute längre och oftare. Så klart kläder efter väder och en ryggsäck underlättar. Men skavsår o blöta strumpor kan förstöra rätt mycket.

  Linn_backman@hotmail.com

 21. Mitt Exped liggunderlag med överdrag att vika till en stol. Den är med både på fjällvandringar och kajakturer. Jag har aldrig sovit så gott på ett liggunderlag tidigare.

 22. Ett par vandringskängor till min underbara sambo, skulle göra sommarens fjällvandring (eller bara en tur ut i skogen) mycket lättare. 500:- skulle vara ett bra startkapital! :)

 23. Längtan till enkelheten är det som driver även mig ut i naturen. Att få rensa huvudet på allt som snurrar och bara fokusera på att hålla mig varm, hålla mig torr och hålla mig mätt. Att bara få vandra och vara och känna sig fri, att känna hur benen bär, att kroppen fungerar, att känna prestation utan prestationsångest eller någon som bedömer mig. Det ger ett sånt oerhört lyckorus och den känslan gör det värt det varje gång, oavsett väder.

  Ännu enklare blir det om man har en vän som påminner en om detta även de morgnar man vaknar och har tappat det där suget. Så jag omger mig med människor som gör det, och försöker så långt som möjligt vara en sådan själv… :)

  ylva.bergman@gmail.com

 24. Vi gjorde det lättare för oss att komma ut i naturen när Vi flyttade ut i skogen utanför Uppsala . Syftet var tveklöst: för att verkligen kunna ta vara på vår lilla familj och njuta av det som verkligen betyder något . Naturen ger plats för hela människan att utvecklas-:)
  Det Bästa beslutet någonsin!

 25. Bara känslan av frisk luft och ett uppfriskande andetag gör det enkelt att komma ut i friheten i naturen.
  elt96san@home.se

 26. Rätt sällskap. Oavsett om jag är ute för att fridyka, klättra, segla eller gå på lina så kan jag inte hitta samma inspiration eller motivation till det jag gör som när jag är omgiven av rätt personer. Annorlunda uttryckt så får upplevelserna jag gillar så mycket ett mer värde först när jag delar dom med andra.

 27. Bara vetskapen om att jag ska få andas fri luft, höra tystnad, vindsus, fåglar och kottknaster under fötterna, känna mossmjuka stegen, solen mot pannan, regnet mot läpparna eller värmen under kläderna i kontrast mot kylan, smaka på skogsluften, havsbrisen, fjällvinden. Och ett hundratal till lika enkla, ljuvliga motivationsfaktorer! De gör det till det tveklöst enklaste beslutet någonsin att bara kliva utanför dörren. // sara.ronnberg@gmail.com

 28. Bra och kompakt utrustning vid långa ensam paddlingar i havskajaken

 29. Det som gör det enklare att ge sig ut är att känna lusten att kunna gå ut oavsett väderlek. Och, det kommer utav att kunna klä sig i något som värmer och står emot vind och regn eller något som känns lätt och luftigt! Bra kläder alltså. :-) Vänlig hälsning Anders anderssignahl@hotmail.com

 30. Det som gör det enkelt för mig att komma ut i naturen är främst det geografiska läget. Jag behöver inte ta mig någonstans för att komma ut i naturen, bara gå ut genom dörren och njuta. För mig är det viktigt var jag bor och då vilken typ av miljö som omger mig i vardagen. Då är det enkelt att ge mig ut och inga hinder finns.
  fjallriesen@hotmail.com

 31. Enkelt! Jag tänker bara ”jag vill klättra” så är det klappat och klart.

%d bloggare gillar detta: