Säljer min utrustning med minnen & historier! T ex kameran från toppen av Everest till salu…

Nu har det börjat – det enklare livet med mindre grejor. Det är inte desto mindre lätt att göra sig av med grejor. Häromdagen vandrade en annan rygg iväg med min första expeditionsryggsäck, full med minnen. Någon prutade ner en urgammal jacka med erfarenheter från 200 till 100 kronor. Nypriset var flera månaders besparingar. Att mina varma julklappsskor har gore-tex har inget värde på en loppmarknad.

Jag slets mellan känslan av lätthet och känslan av ha-kvar-begär. Men det är bara saker. Som tar plats. Min gamla ryggsäck kommer fortsätta sin trogna service på någon annans rygg. Jackan kommer hålla någon torr i regnet. Någon kommer ha jättekul i min gamla våtdräkt och kanske kissa i den. Det är bra.

Men jag har fler grejer kvar. Innan de läggs ut på div. forum och block så tänkte jag lägga ut dem här och låta dig kära bloggläsare/facebookvän få första tjing på något du kanske kan ha med på dina äventyr. Du får storyn bakom också. Allt är i mycket bra eller nyskick utom den sista våtdräkten. Fråga gärna om något är oklart! Pengarna går till välgörenhet. Klätterprylars inkomst till Sherpas. Fridykningsprylars inkomst till havet.

!Auktionen är över för den här gången: Så här gick det http://deepeverest.se/2014/05/01/utrustnings-auktionen-ar-over-sa-har-gick-det/

Systemkamera Olympus PEN EPL-1 micro 4:3 format
inkl 3 objektiv och UV-hus + laddare mm
5000:-

Jobbigast att lämna är sådant som har med mt. Everest att göra. Jag ville knappt tvätta kläderna jag bar på toppen, som om Everest skulle sitta kvar i dem. Men minnena från berget räcker och blir över. Så jag utmanar mig själv; en stor utmaning är att sälja kameran jag hade på toppen. Den funkar fortfarande jättebra, men jag har gått vidare till nästa modell och använder inte den gamla längre. Den är en jättesmidig, extremt tålig liten systemkamera, dessutom  med roliga inbyggda filter. Jag säljer den i med tre objektiv (14-42mm, 17mm och 9-18mm) och tillhörande undervattenshus som jag tagit flera vinnande foton med. Löjligt bra pris. Hoppas den finner en rolig ägare! Detta är föregångaren till Olympus OM-D som jag använder nu. Läs mer om EPL-1 här.

Namnlöst-1 shutterstock_26137933

 

Poseidon våtdräkt för djupa eller vackra dyk
500:-

Den här skulle jag använda för ett NO-LIMIT fridyk, men hann aldrig fortsätta så djupt för tiden började rinna ut och jag valde variabel vikt istället. Den är 7mm, lätt att ta på. Fantastiskt yamamoto neopren 7mm smoothskin på utsidan, superstrech nylon på insidan. Passar tjej på 162-170cm, ca 52-62 kg. Funkar bra i svenska vatten, eller djupa utländska vatten. Har mest behållt den för den är så himla snygg. Den är inte riktigt lika starkt röd som på fotona. Du får med en matchande huva!

1 1O9B1080

Tierra Roc Blanc jacka som varit på Everest sydsida
500:-

Jag skulle bestiga Lhotse som ytterligare träning inför mount Everest. Sedan barnsben har jag drömt om att bestiga Everest från sydsidan, precis som Tenzing och Hillary, och som de första svenskarna. Jag har läst så mycket om den vägen att jag kände igen mig när jag väl kom dit för att bestiga Everests kompis Lhotse, och öva på isfallet. Men det gick inte bra. Jag fick någon maginfektion som överlevde 3 antibiotikakurer. Jag blev inte frisk, tappade all kraft och fick gå ner och åka hem. Men det var innan dess som jag träffade min nu goda vän Chhiring Dorje Sherpa som menade att det var mycket bättre att bestiga Everest från nord och att jag skulle klättra med honom. Så blev det. Jackan Roc Blanc är en av Tierras bästa jackor – och Chhirings favorit! Denna i stl M (rymlig modell)

Namnlöst-7 pompe_9

Exped SIM lite, superlätt liggunderlag
300:-

På Denali bar och släpade jag kring 50 kg utrustning. Varje gram räknades verkligen. Därför hade jag med mig ett Exped SIM lite självuppblåsande liggunderlag. Det är 3/4 långt ca (160cm) och ca 3,8 cm högt (lyx!) Väger ca 500g. Men nu måste jag erkänna att jag hellre bär några gram extra och har med mig en Exped down-mat istället (bättre än att sova i säng). Så det här behöver jag inte längre.

Namnlöst-6

 

Bästa solglasögonen för hög höjd vandring/klättring/eller vid havet; Bliz altitude
300:-

Det här paret har varit med mig till Everest basecamp på sydsidan och på toppen av Kilimanjaro 2 gånger! Det är de absolut bästa höghöjdssolglasögonen jag testat. Cat 4 glas som gör att man inte får ont i ögonen/huvudet eller bränner hornhinnan på hög höjd. Bö användas från 3000m. Jag har två par men behöver bara ett par. Så det här paret kan bli ditt!

Namnlöst-4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Isyxa som varit på båda sidor Everest
200:-

Köpte den egentligen för lång. Men kunde såklart inte göra mig av med den efter Everest, tills jag skulle bestiga mt. Mckinley där jag insåg att jag behövde något lättare. Den har också varit på Cho Oyu och Everests sydsida. 65 cm. Black diamond. Lite rostig. Behöver slipas.

Namnlöst-2

 

Dykklocka med påminnelse Force-46
300:-

GUL var en av mina samarbetspartners när jag besteg Everest. När vårt samarbete tog slut gillade jag dem ändå så mycket att jag köpte några specialklockor med gravering på baksidan. Det fanns 8 st. Detta är den sista. Oanvänd i presenask (nypris 950:-!) 46 mm boett. Vattentät 10 atm = 100m :-)

Namnlöst-3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stanna, blunda, andas, canvastavla 50 x 50 cm
200:-

Samma bra påminnelse på en canvastalva. En av mina favoritfoton någonsin, med en av mina bästa vänner någonsin som modell. Hon är den som startade I am Water foundation.

foto_12_square

 

Fridykningsdräkt, 5mm måttsydd
200:-

En av mina första fridykningsdräkter som fortfarande håller ihop. Den kan nog räcka som en nybörjardräkt för någon som vill fridyka i Sverige. Måttsydd efter mig, så är du på ett ungefär samma längd/vikt kan det gå bra. Nylon på utsidan, smooth black coating på insidan. Lätt att ta på.

fse

 

Mina första stegjärn
100:-

Med dessa tog jag mina första vingliga steg på glaciärer och i isfall. Efter det lärde jag mig att stegjärn med ”klamrar” sitter så mycket bättre. Så de kan här kan jag bara rekommendera för lättare grejer. De passar alla kängor med styvare sulor från ca stl 35-46. Har varit på 7500m på Cho Oyu i Tibet. Vart vill du ta dem?

STEGJÄRN

Annonser

72 kommentarer på “Säljer min utrustning med minnen & historier! T ex kameran från toppen av Everest till salu…

 1. Hej Petersson,
  Jag är inte så noga med exakt tid (står ca i bloggen) Så stängde ‘oficiellt’ ca 16.00 med en egen kommentar nedan/ovan. Vad var det din syster budade på då? Håller på med en liten sammanställning nu…

 2. Om det inte stängde kvart i som det var sagt så vill jag lägga 1800 på jackan.

 3. Alla bud 1/5 ovan Tierra (inkl Tierra) har inkommit 15:05 eller senare!
  (Övervakar själv ett bud från syrran…)

 4. Okej, nu stänger jag auktionen! Tack för alla bud! Återkommer strax med en sammanställning :-) Hälsningar /Annelie

 5. Hojar mitt bud på jackan till 1.800

  //Jens 😎✌️

 6. Tierra, auktionen är slut sedan 20 minuter!

 7. Bjuder 220 kr för ”Fridykningsdräkt, 5mm måttsydd”. (Kan fungera som nybörjar…..)

 8. 730 bjudet för tavlan

 9. Hejsan
  Jag bjuder 700 kronor för tavlan.

 10. Jackan är stl M, bara så du vet!! (skrev fel) Men den funkar bra på mig som är rätt liten.. :)

 11. Jackan är stl M, bara så du vet!! (skrev fel) Passar nog dig1 den funkar bra på mig som är rätt liten.. :)

 12. Jackan är stl M, bara så du vet!! (skrev fel) Men den funkar bra på mig som är rätt liten.. :)

 13. Jag bjuder 600 för tavlan

 14. Hej
  När jak kollade på jackan igår kväll fick jag för mig att det stod att det var storlek S på den men idag står det M
  Är det spöken i mitt huvud?

 15. Bjuder 2200kr för klockan

 16. Hej, finns det något bud på kameran?
  Bjuder 2100:- för klockan
  Mången hälsning Torkel

 17. Jag höjer mitt bud på solglasögonen till 650kr… :)

 18. Hej! Ryggsäcken ska få sällskap med stegjärnen till Keb och Tarfala…
  Blir dom mina för 200?

 19. Jag bjuder 550:- för canvastavlan.

 20. I dagens anledning …….. 1.500 för jackan.

 21. Bjuder 2000kr för Klockan

 22. Eftersom ingen bjuder högre så höjer jag mina egna bud så att det blir något att donera.
  1500 för klockan
  1500 för isyxan

  Trevlig Valborg

 23. Ha, ha, ha ……. Vi budade nog exakt samtidigt! Då höjer jag till 1050:- för jackan/M-L

 24. Hej Annelie! Bjuder 900:- för jackan! Mvh M-L (i Drivhuset, Gårda)

 25. Höjar budet till 1.000 för jackan :-)

  Trevlig Valborg önskar
  Jens Breaum

 26. Hej Annelie! Bjuder 850;- för jackan!

 27. Härliga du!! Jag bjuder 500kr för solglasögonen 😎☀
  Stort lycka till! ❤

 28. The heat is on! 2100 för Poseidon-dräkten då. Och liggunderlaget 600 vetja. Fredrika igen :)

 29. 450kr för solglasögonen. /Henrik

 30. 1200 för klockan
  1000 för isyxan

 31. 200 kr – fridykningsdräkt för nybörjare beroende på mått på den, är själv ca 171 cm, 63 vikt.

 32. 350 kr för brillorna, de kommer vara på Everest Base Camp i höst om de blir mina!

 33. Bjuder 7000:- för kamera-kittet! tomasalmbo(a)gmail.com /Tomas

 34. Hej igen!
  700:- bjuder jag för klockan!

 35. Jag ger 300 för brillorna!
  Jesper

 36. Lägger 300 för exped-liggunderlaget. Det vore perfekt att få följa med mig till en äventyrsresa på Island i sommar :) emma.radahl@gmail.com

 37. 300:- för Bliz brillor bjudet om du kan skicka!
  Mejla om det funkar, så får du adress.
  Plussa frakt så swishar jag!

 38. Hello Annelie,

  Husqvarna-Thomas här. Lägger 2000 för isyxan :-)

 39. Jag lägger 700 för isyxan :)

 40. Hej!

  Jag vill gärna lägga ett bud på klockan. 600:-.

  Hlsn Peter

 41. Lägger bud på 750 för jackan. Klockren present vid kommande utmaning :-)

 42. Vill gärna köpa liggunderlaget. 300:- bjudet.

 43. Bjuder 500:- för din dykklocka med påminnelse Force-46 ;-)

 44. Tar jackan om den har rätt storlek! Vad är storleken? Mejla gärna magnus (a) antligen.nu Skulle vara perfekt till min kära sambo eller vilda dotter. Magnus

 45. 300 kr för canvastavlan från anne.brolen (at) gmail.com.

 46. <3 Lägger bud på Poseidon-dräkten, kan inte garantera varken vackra eller djupa dyk men den ska få leka lite i Östersjön i alla fall. 1500 för att sätta ribban lite, tror på din grej. Kram gullfot@gmail.com

%d bloggare gillar detta: