Hur man tar bättre foton

Det är faktiskt ganska lätt. Lika lätt som att bli bra på vad som helst, som man vill bli bra på. Så här:

 1. Träna. Fota mycket! Ju fler bilder du tar, ju bättre kommer du bli
 2. Håll dig inspirerad. Fundera på vad som inspirerar dig som fotograf. Själv upptäckte jag att jag blev väldigt inspirerad av att vara på fotomässan igår! Det kliade i avtryckarfingret efter att ha tittat på så många fantastiska foton. Jag fick huvudet fullt av ideér. Jag har fler tips för att hitta inspiration, ett av dem fick jag av Janne på FOTO’s redaktion. Han ska börja fota med en analog kamera och bara sätta en exponering/bild.
  – Det kan vara inspirerande att begränsa sig. Att t ex bara fota i svartvitt, sepia eller något filter
  – Titta på andras foton – instagram eller fotosidan t ex.
  – Ge dig ut på upptäcksfärd med kameran – Ta dig till en ny miljö och fota där
  – Prova något ny genre att fota inom; makro, vidvinkel, skuggor, reflektioner..
 3. Se över utrustningen. Kan du verkligen din kamera? Lär dig något nytt på den, eller uppgradera om du växt ur funktionerna på din gamla och den begränsar din kreativitet.

Här är några av mina favoritbilder som jag hade på mina bildvisningar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Untitled-4 kopiaOLYMPUS DIGITAL CAMERA uw_1OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

7 kommentarer på “Hur man tar bättre foton

 1. Otroligt vackra och inspirerande bilder :)

 2. Dina bilder är fantastiska! Den där med maneten som ser ut som om den flyter i rymden skulle jag vilja ha på somrumsväggen, helt magisk bild.

 3. Riktigt inspirerande bilder, alltid lika kul att se vad du fotat!

%d bloggare gillar detta: