Att bli lyckligare genom utmaningar & den möjligheten i en telefon

Pressutskick idag! :-)

annelie_appiness

Svensk äventyrare skapar app av senaste lyckoforskningen: ”Det handlar om dagliga utmaningar.”

TV’n och datorn kommer inte att förändra ditt liv. Det måste du själv göra. Så stäng av TV’n, slå igen datorn och låt böckerna ligga. Res dig upp och gör något du inte gjort förut. Utmana dig själv. Utmana din omgivning. Var rädd och gör det ändå.

Appiness är baserad på forskning inom positiv psykologi från bland annat UC Berkeley i Californien. Forskare menar att äkta lycka kan inte köpas för pengar eller uppnås genom att läsa självhjälpsböcker – lycka kan upplevas genom att utforska och utveckla dig själv och dina förhållanden så väl som att lära dig att kontrollera dina tankar. Lycka går att jämföra med en muskel – den stärks genom träning.

Appen innehåller 21 utmaningar som du kan applicera direkt i ditt vardagsliv – svårighetsgraden på utmaningarna ökar successivt och det finns en tidsram till varje utmaning. Du hittar mer information samt motivation för varje utmaning genom att trycka på ”motivera mig”-knappen. Du kan även inspirera andra genom att dela med dig av en avklarad utmaning.

”Jag tror inte att du kan utvecklas utan utmaningar. Det behöver inte vara extrema utmaningar – du behöver bara göra något du inte gjort förut. När du utsätter dig för nya situationer lär du dig nya saker – om dig själv, och om andra. Om du vågar använda den här appen så tror jag den kan förändra ditt liv till det bättre.” – Annelie Pompe.

Annelie Pompe har bestigit det högsta berget trots att hon har höjdskräck och hon har dykt i de djupaste haven trots att hon ogillar att få vatten i ögonen. 2010 slog hon världsrekordet i fridykning med variabla vikter med ett dyk på ett enda andetag ner till 126 meter. Efter att ha studerat sportpsykologi och personlig utveckling insåg hon att något saknades – att bara läsa böcker ändrade nämligen ingenting utan det krävs alltid handling.

Eftersom så mycket aktiviteter i det dagliga livet i dag sker med mobiltelefonen i handen så bestämde sig Annelie för att utveckla en app vars mål är att med träning uppnå lycka och personlig utveckling. Appiness är utvecklad av digitalbyrån Hello There och framtagen med stöd från Skandinaviska Ledarhögskolan som drivs av Elene och Lars-Eric Uneståhl, ledande svenska forskare inom sportpsykologi och mental träning.

Releasedatum: 20 november 2013. Appen finns att ladda ned via App Store.
Ladda ner Appiness i App Store
Facebooksida
Twitter
Hemsideadress

För mer information, intervjuförfrågningar eller högupplösta pressbilder vänligen kontakta:
Linda Skugge, linda@skuggeco.se, 073-380 75 33.

appiness

Annonser

7 kommentarer på “Att bli lyckligare genom utmaningar & den möjligheten i en telefon

  1. Intressant idé. Jag får dock krupp på ljudeffekterna som är riktigt hemska och överdrivna. Hittar inga inställningar för att stänga av dem, annat än att sätta telefonen på ljudlös. Den reagerar inte på iphone 5s volymknappar.

  2. Inte alla har en iphone att ha appiness…

  3. Under grej! Kul att sådana här initiativ poppar upp allt oftare:) Jag startade
    http://www.fredsuppdraget.se 1/1 2012 och håller på fortfarande. Ett uppdrag per dag:) Och jag säger som du, det kan verkligen förändra en människa!

    Tack för din app!

%d bloggare gillar detta: