Jag kan flytta på berg, men inte utan misstag.

Men det är lättare att flytta på sig själv i förhållande till berget. Så nu flyttade jag planeringen från att bestiga Aconcagua i Januari till att göra det om några veckor istället! Så enkelt var det.

Häromveckan diskuterade jag misslyckanden/misstag i en podcastserie med målexperten Ola Wallström. Jag tycker att det är en mänsklig rättighet att begå misstag, allt annat vore konstigt. Tänk om livet gick bra och allt var lätt hela tiden, utan utmaningar. Jag tycker det vore tråkigt. Men baksidan av att göra misstag handlar om att lära sig någonting från dem. För ett halvår sedan svimmade jag ett tiotal meter under ytan efter ett världsrekordförsök i fridykning och det misstaget vill jag helst inte göra om. Anledningen att jag hamnade avsvimmad under ytan kan härledas tillbaks till min kontrastrikt envisa livsstil i att vägra välja mellan  att klättra i berg och fridyka jättedjupt i hav. Jag vill vara bra på både och. Men att bestiga berg och bara ha 2 månaders träning till ett världsrekord var för lite tid.

Att sätta världsrekord tar tid och kräver mycket träning så jag behöver mer tid inför nästa världsrekordförsök, utan att det dyker upp berg som ska bestigas. Så jag passar på att bestiga dem nu istället! Om några veckor är det dags för min 5’e av 7 summits.

pompe_11_web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag och Martin Ahlqvist på väg til Everest basecamp. Foto: fantastiska Cecilica Magnusson.

Annonser

2 kommentarer på “Jag kan flytta på berg, men inte utan misstag.

  1. Jag anar att vi har till viss del vant oss vid den snabba förändringshastigheten, och kanske tror att ”allt” ska gå snabbt. Men det finns få quickfixes som verkligen funkar. Att ändra saker eller kroppen handlar om en process där man måste ta de små stegen för att börja/komma vidare :-)

  2. Fräck bild – gillar den. Och tror att alla kan applicera det du skrev ovan. Att slå rekord tar tid. Så även om man ”bara” vill tappa 10kg eller lära sig att vandra fem dagar i sträck – så måste man börja med de små stegen. :-)

%d bloggare gillar detta: