På en av världens vackraste vandringar

Snart blir allt enkelt. Livet kommer reduceras till att gå, andas, äta och sova. Naturen kommer att vara fantastisk. Just den här vandringen har flera gånger utnämnts till en av världens vackraste vandringar. Från Kathmandu till Lukla, genom Khumbu till Everest base camp. Bara de där mytomspunna namnen får det att pirra i kroppen.

Jag kan verkligen se fram emot att vara utan internet i två veckor. Jag ser fram emot den tunna luften. Jag ser fram emot att vara expeditionsledare och ta hand om min grupp. Jag ser fram emot att se mount Everest igen.

Jag har försökt förklara det förut. Magin i Nepal. Det är ett väldigt speciellt land. Det är ett av de fattigaste länderna i Asien, men samtidigt en av de mest givmilda och vänliga jag varit i. Och vart man än är finns världens högsta bergskedja i horisonten. Där finns ett väldigt speciellt berg. För mig är mount Everest så mycket mer än ett berg. Jag är nyfiken på hur det kommer vara att se toppen igen, så långt bort. Jag har försökt släppa taget om berget (en gång mitt i ett djupdyk), men det har varit svårt. Först i somras hade min kropp återhämtat sig fullt ut efter pärsen. Nu är jag stark igen. Och nu ska jag tillbaks. Med en egen grupp den här gången.

Jag har redan lovat Lars i gruppen att vi ska spela tennis på banorna där amerikanska David i teamet lärde mig att spela. David finns inte längre. Varje resa är en ny resa, även om det är till samma ställe.

IMG_1980ebc (16) ebc (22) fd

IMG_2555 mer_ebc (10)
IMG_1304 mer_ebc (20)

ebc (10)

Annonser

6 kommentarer på “På en av världens vackraste vandringar

  1. Lycka till på turen! Glada tillrop kommer säkert från Simba och Bosse…jag minns Kilimanjaro.

  2. Vad hände med David? Sorgligt att han inte finns längre.
    Hoppas du får en riktigt bra resa!

  3. Fantastiska bilder! Tänk om man skulle få uppleva det någon gång…Lycka till på turen!

  4. Ha det så bra på turen! Tänkte boka in mig på den tidigare men livspusslet gick inte riktigt ihop. En annan gång.

%d bloggare gillar detta: