DAGENS OUTFIT, UTAN SMINK OCH KLACKSKOR. KROPPEN ÄR DET ENDA DU ÄGER.

Livet är kort. Det finns otroligt mycket att göra. För att göra det man vill man vill måste man ha kroppen med sig. Så ser jag på min kropp och min träning. Jag bryr mig inte om hur kroppen ser ut, bara den klarar det jag vill göra. Jag älskar att träna och gör det för att kunna klara av allt jag vill göra. Att röra på sig, utforska kroppen gränser, att använda den på alla möjliga sätt och att göra nya saker med kroppen – det är mitt största äventyr av alla.

Livet är fantastiskt. Det är en klyscha, men det är inte levandet i sig jag menar, utan att det finns så mycket liv i kroppen. Våra kroppar är fantastiska! Allt de står ut med, allt man kan träna dem till och utsätta dem för, utan att de klagar. Varför kroppen klagar? Den är ju en del av dig. Faktiskt är kroppen det enda du verkligen äger. Allt annat materiellt utanför dig själv kan försvinna när som helst.

Kom ihåg att du sitter ihop med din kropp. Vad du äter påverkar hur du mår. Vad du tänker påverkar din kropp. Vad du gör mot din kropp gör du mot dig själv. När vi vill må bra, varför gör vi då saker vi mår dåligt av? Hur din kropp mår kommer påverka hur du mår psykiskt. Jag har mött många som kämpar mot sina kroppar. Som går omkring och är missnöjda med hur den ser ut. Det kan vara lätt hänt att glömma bort att det är du som kontrollerar din kropp, ingen annan. Du bestämmer vad du vill ha för inställning till kroppen och dig själv.

Behandla kroppen med respekt, ödmjukhet, tacksamhet och kärlek. Ibland kan det betyda hårda träningspass, ibland att hoppa över ett glas extra vin eller en påse chips.

Inom yogan finns en vacker regel om att man under ett yogapass inte ska döma sin kropp. Inte betygsätta den som ”bra” eller ”dålig”, ”vig” eller ”ovig”, ”stark” eller ”svag”. Man jobbar med kroppen utifrån dagsläget, inte från hur den var igår eller för några år sedan. I yoga jämför man inte sin kropp med andras kroppar. Det kommer sällan göra dig lyckligare, varken i yoga eller i vardagslivet.

För någon månad sedan fick jag kontakt med fantastiska Maria Cerboni som undrade om jag ville vara ambassadör för Corpo, en symbol för att vi alla är olika och unika. Det är ett vackert smycke där armarna och benen är olika långa. Jag har inte ofta smycken förutom flummiga armband som jag tror för tur med sig, men detta har jag ofta och gärna för symboliken är så vacker. Dessutom ser corpo ut som en klättrare! Här kan man köpa den fina symbolen som både halssmycke och armband: http://www.corpo.se/se och läsa mer om Maria, hennes historia och yoga.

Jag lovade Maria att fota Corpo och det regnade. Men det gör inget! Regn är bara vatten. Jag älskar vatten. Naturen är precis som kroppen, naturlig. Dagens naturliga outfit blev således Devolds merinoullunderkläder. Funkar lika bra vinter som sommar, och även under våtdräkten!

243
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

4 kommentarer på “DAGENS OUTFIT, UTAN SMINK OCH KLACKSKOR. KROPPEN ÄR DET ENDA DU ÄGER.

  1. Maria Cerboni verkar ju ha en bra ide; både mänskligt och som affärsidé. Vi människor behöver alla inspiration och hjälp att förbättra. Försöker själv förbättra mig. Har så mycket energi för att prestera, men har inte tillräckligt lyckats utveckla min kunskap inom mitt yrke, min träning och personlig utveckling som jag velat. Vet dock att den bästa dagen till att börja en förbättring är just i DAG!!

    Så alla läsare, sätt er och tänk på VAD du vill förändra och VAD som skulle behövas för att ta dig dit. Sedan prioritera det viktigaste, och med små steg kommer utvecklingen. Och om du prioriterar din tid och skriver ner dina mål och handlingsplan så kommer det mycket snabbare än du tror.

    Själv så har jag tre viktiga mål: (1) Utveckla min kompetens som analytiker. (2) Stärk min kropp via träning. (3) Bli en mer professionell ledare. Sedan finns mål på hobby-nivå: (*) Lär mer spanska. (*) Lär mer om kaffe.

    Ta inspiration av de bästa (som Annelie), men se på det från din egen nivå. Det är förbättringen som räknas. Så starta i DAG … redan NU! Så om du vill gå ner i vikt och bli bättre på t.ex. spanska. Hoppa över fikat framför TV:n i kväll. Sätt dig i stället i en fåtölj, stäng av din TV och plugga spanska i en timme.

%d bloggare gillar detta: