SOMMARÄVENTYR OCH NYFIKENHET

Det här är inget som är förbehållet våghalsar och ungdomar. Du behöver inte vara vältränad eller ha några förkunskaper. Du behöver inte ha någon egen utrustning. Du behöver inte ha skägg eller kalla dig äventyrare. Du behöver inte ens vara modig. Allt du behöver är nyfikenhet.

Jag tycker nyfikenhet är en fantastisk kvalitet. Den bär med sig en öppenhet, en modighet och en frihet från förbehåll, begränsningar och förutfattade meningar. Med nyfikenhet kan en helt ny värld uppenbara sig. När var du sist nyfiken på något eller någon?

Prova att ge dig in i något nytt med nyfikenhet. Vår svenska natur är fantastisk. Och det finns oändliga möjligheter och äventyr man kan vara med om! Små som stora. Här är mina bästa tips för sommaren:

Prova fridykning! Min första fridykningsinstruktör Sebastian Näslund håller kurser i lysekilstrakten. Hitta mer info här! Eller varför inte bara snorkla!? Det dyker upp fler och fler snorkelleder.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vågsurfing är bland det absolut roligaste som finns. Man kan lära sig surfa både våg, SUP, vind och kite hos Surfers i Varberg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paddla kajak! Det finns kajakuthyrningar på många ställen i landet. Det är inte svårt. Det är underbart.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Klippklättring är jättekul, och bra träning. Här finns kurser i
Göteborg och här i Stockholm.
98776564
Vandra. Bara gå. Kan göras i en skog eller natur nära dig, närsomhelst!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

2 kommentarer på “SOMMARÄVENTYR OCH NYFIKENHET

 1. Sist jag antog en av dina utmaningar Annelie slutade med att jag höll andan i 6 min och 11 sek. Så jag gissar att jag måste pröva en sån där fridykningskurs. Höjdrädd som tusan är jag också, så en klätterkurs måste det nog bli också. Bästa sättet att ”bota” höjdrädslan.

 2. Fina upplevelser, Annelie! :)
  Det enda jag har är skägg och nyfikenhet. Tyvärr har jag också värk sedan förra sommaren som gör att nyfikenheten hindras på ett för mig trist sätt.
  Det är som man säger; ”När du är frisk har du tusen önskningar, när du är sjuk, har du bara en”!
  Diskbråck i nacken hindrar en från de mesta äventyr och upplevelser du nämner här ovan. Mitt största äventyr nu i dagarna är att genomlida mitt sjukgymnastikpass. Men när/om jag blir frisk ska jag testa allt du tipsar om här, jag lovar! :)
  Ha en underbar sommar!
  //Carl

%d bloggare gillar detta: