Om väldigt konstig träning och hur fantastiskt det är att träna med PT.

Det här är konstigt. Jag sitter på en spinningcykel mitt i gymmet och cyklar långsamt, samtidigt som jag håller andan. Efter 1 minuts andhållning sprutar mjölksyran i benen och sprider sig i hela kroppen. Jag är högröd i ansiktet och ser nog ut som om jag håller på att svimma. När jag väl får andas flåsar jag som om jag aldrig andats förut. Högljutt. Men bara i 30 sekunder. Sedan håller jag andan igen. Tystnad. Jag noterar några frågande, besynnerliga blickar och rynkade ögonbryn. Någon vänder sig om i farten och är nära att krocka med en maskin. Jag sluter ögonen och ler.

Men det går sådär, trots leendet. Det är så sjukt jobbigt att hålla andan, hålla koll på tiden och hålla koll på benen samtidigt som jag ska pusha mig själv i flera olika övningar. Allt för att förbereda benen, sinnet och mjölksyran inför djupa fridyk. Jag inser snabbt och ödmjukt att jag behöver hjälp för att få bästa träningseffekt. Efter passet hittar jag på svajiga ben PT-kollegan Marcus och undrar om han har tips på en PT. Jag behöver en.

Det hjälper inte att jag själv är utbildad PT. Alla (jo, alla!) behöver en coach eller PT ibland. Under min mörka bakgrund i fitness-träsket tränade jag med en PT, och det blir träning på ett helt annat sätt. Ett par objektiva ögon. Kvalité, uppföljning, pepp och bra frågor.

Snabba ryck. Nästa dag träffar jag Christopher från Q&A performance. Jag berättar vad och varför. Han är på. Jag blir lycklig. Nu blir det träning av.

”Fortsätt”, säger Christopher. Bra kommando. Jag håller andan och fortsätter pressa mig själv, grimaserar, tar i mer än någonsin, lägger till sekunder på mina personbästan varje dag. Det är fantastiskt. Christopher är grymt kompetent och motiverande. Hans företag jobbar inte bara med träning, utan med coaching och allt omkring. Jag tror på coaching, på att svaret finns i frågan. Min PT ställer bra frågor, är smart, tänker ett varv extra och är dessutom rolig. Jag är bara tacksam. Så tacksam att det är en av anledningarna till att jag lägger till sekunder på mina personbästa. Så tacksam för att han finns där och hjälper mig bli starkare, inte bara fysiskt utan även mentalt. Tack.

Dessutom har jag blivit inspirerad till annan träning. Det är skönt att ha ett nytt mål redan innan man gjort slut på ett annat. När jag tagit världsrekordet ska jag börja träna tunga lyft och böj med Christopher.

De är ett grymt gäng PT’s – Kolla in Q&A performance hemsida här!

En PT kanske också hjälper till att få mindre konstiga blickar på gymmet. Av någon anledning får jag ofta höra att jag är konstig. Kanske är en av konstigheterna att jag tar det som en komplimang att vara konstig. Det är nog faktiskt den vanligaste komplimangen jag får näst efter att jag är ”galen” eller ”fantastisk”. Men jag tror det är menat på ett bra sätt. Jag tror att det är bra med ett visst mått av konstighet. Det blir garanterat mycket roligare, både för dig, och för de omkring dig. Konstig träning (och en PT) kan ta dig djupt och långt. I’ll prove it.

1O9B2998
2
1O9B3014 copy
1O9B3047 copy

1O9B2888

1

Träningskläder från Tierra förstås. Nya scirocct löptightsen och en sandstone top!

Foto: Emil Sergel, sergelmedia

Annonser

6 kommentarer på “Om väldigt konstig träning och hur fantastiskt det är att träna med PT.

 1. Pingback: ATT GÖRA NYA SAKER MED SIN KROPP | Annelie Pompe blogg

 2. Precis :-) Så mörkt var det inte, men det var liksom inte min grej. Ett litet felsteg, men jag lärde mig mycket!

 3. Jag får höra att jag är konstig som ska springa Lidingö Ultra i morgon. Det tar jag som en komplimang. Jag blir ännu mer motiverad när jag får höra sånt. Tänk att vara som alla andra. Va trist. Gå och stirra i en smart phone. Igår lämnade jag min deklaration i ett brevinkast på Skatteverket. Skitkul, men snart är vi ett fåtal som gör det. Alla andra sitter i soffan och trycker på en knapp. Trist som fan, eller hur?

  Simba M

  PS. CarroH: Jag har startnummer 204 i morgon. Vit Real Madrid-tröja med R Carlos på ryggen. See you.

 4. Jag skulle nog aldrig få för mig att kalla dig konstig. Du är en inspirationskälla – utan dess like!

 5. På tal om PT ;-)
  Men varför mörk bakgrund?
  KramCarro

%d bloggare gillar detta: