Dagens outfits och yoga på Kilimanjaro

När man bestiger Kilimanjaro går man från djungel till glaciär på en knapp vecka. Det innebär helt klart en utmaning klädmässigt och viktmässigt eftersom man har begränsad packning. Jag hade med mig väl utvald utrustning och allt från shorts till dunkläder och jag använde allting! Det är en noggrann packlista som jag testat mig fram till under 5 bestigningar :-) Man får såklart packlistan när man reser med Expeditionsresor och mig till Kilimanjaro! Nedan är några smakprov på outfits från botten till toppen av berget.

Det här året har jag fått en ny kick i mitt yogautövande. Något hände efter det senaste tystnadsretreatet. Yogan fick en ny mening och jag fick en ny insikt i yogan. Den är så mycket mer än rörelser och positioner. Sålunda blev det lite yoga även på kilimanjaro!


1O9B0227Det är viktigt med bra solglasögon på hög höjd. Upp till 4000m använder jag Bliz Motion med cat 3 glas

2I djungeln har jag 3/4-dels byxor i lätt material från Tierra och devolds lätta underställ.
Foto: Ola Skinnarmo

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå fort man kommer fram till lägret blir det kallt. På med kläder! Tierras Dougout fleece är underbar och färgglad. Jag byter underställ från Devold i mitten av turen. Tierras Roc noir jacket utanpå håller värmen inne.
Foto: Emil Sergel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NA9A2825Två lager merino. Devolds breeze linne och Devold sport shirt utanpå. Tierras fantastiska Lite track byxa nertill.
Foto: Ola Skinnarmo

NA9A2832
Foto: Emil Sergel

3Så här glad blir man på Kilimanjaro!  Bliz Motion solglasögon till vänster, Bliz altitude (cat 4) till höger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALager på lager när det blir kallare. Tierras roc noir jacket åker på när det blåser och är rått i luften. Tierras nya byxor ”Granite” är fantastiskt sköna att vandra i! Ett lager Devold wool mesh underställ under.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag älskar Tierras Lite track byxor. Strechiga, tåliga och funkar från minusgrader till 20 plus med mycket ventilation.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag provade ett nytt liggunderlag från Exped t.v ”down mat UL”. Superlätt, superlitet, underbart varmt att sova på. På nätterna kryper jag in i en Exped down sleepingbag 500.

NA9A3899Foto: Ola Skinnarmo

1
På toppen hade jag 6 lager kläder på överkroppen. Tre lager på underkroppen. Utifrån och in nedan:

Överkropp:
Tierra col jacket
Tierra roc noir down sweather
Tierra Cabane fleece
Devold expedition underställ
Devold sport underställ
Devold wool mesh linne

Undertill:
Tierra brickhill pant
Tierra cabane knee pant
Devold wool mesh underställ

2 lager Hestra handskar
Tierra mössa
Bliz altitude solglasögon
Exped backcountry 35 ryggsäck

Annonser

4 kommentarer på “Dagens outfits och yoga på Kilimanjaro

  1. Ursäkta! Såklart jag borde nämnt det. Jag har joggingskor så högt upp som möjligt (sista lägret), sedan använder jag Scarpa kailash GTX som är en lätt och stabil känga för toppnatten och nedfarten!

  2. Vilken härlig resa! Snygga bilder!
    Mycket prat om kläder (inget fel med det!) men vad har du för skor Annelie?

  3. Ursäkta tjötet, men det fanns en del att tjöta om :-) Kommer jättegärna till lake district!!!

  4. Det var då ett j*vla tjööt om Kilimanjaro ;) När kommer ni till the lake District?? Här finns det också berg Kram AC
    ps. Verkar som ni haft fantastiska turer, jättefina bilder!

%d bloggare gillar detta: