Ett sätt att bli lugn och lycklig och få ett varmt huvud

Det kändes rätt från början. Bekant liksom. Garn är ju precis som klätterrep och fridykningsrep, bara tunnare och aningens svårare att reda ut när det är trassligt. Från början tänkte jag att ”det där har jag inte tålamod till”, men när jag väl satte igång och blev ”varm i fingrarna”, så var det skönt. Ja, skönt är rätt ord. Det är något meditativt med att sticka. Repetetivt, lungt och kreativt på samma gång.

Det är inte bara jag som hittar på. Numera finns en hel del forskning på ämnet oxytocin, ett hormon som frigörs vid beröring, när vi är ute i naturen, klappar djur eller ägnar oss åt handarbete. Det gör att vi blir lyckligare och lugnare, mer öppna för sinnesintryck. Läste just att oxytocin frigörs när man utövar djupandning också. Så man kanske ska prova att djupandas och sticka en mössa samtidigt!? :-) Oxytocin-kick?
Jag är inte ens ”bra” på att sticka. Eller iallafall inte avancerad. Jag har ingen aning om hur man läser mönster eller gör något mer avancerat än mössor. Men det räcker för mig! Under julhelgen har jag tagit ledigt från annat jobbrelaterat och det har blivit tre nya mössor och ett pannband. De kommer snart upp till försäljning på happinesshats.se Tack ni som köpt mössor hitills! Vi har samlat ihop några tusen kronor som kommer åka till Nepal efter årsskiftet.


iceprincess

Den här mössan ska heta ”Snow white and fire” för den är snövit men jättevarm. Stickad i Polaris 100% ull utan kemiska behandlingar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Och här är ”I’m not afraid of colour”. Varför har de flesta på sig tråkiga grå och svarta mössor??? Add some colour to your head.

greenblack
Gjorde det här pannbandet åt en kompis och hon var så fin i det att jag gjorde ett till. Det heter ”green is the new black”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Purple haze”

Untitled-1 copy

Sist men inte minst: mössan ”leafy green”. En virkad mössa med jättefluffig boll på toppen.
Namnet kommer från boken ”born to run” där man rekommenderas att äta ”leafy greens” till frukost.

Annonser

En kommentar på “Ett sätt att bli lugn och lycklig och få ett varmt huvud

  1. Och när man har sex!
    Sticka & ha sex samtidigt??

%d bloggare gillar detta: