Dagens outfit: mössor och min ”hemliga” hobby

Det är viktigt att ha mössa på sig. Min mamma brukar säga att man är som en öppen termos om man inte har mössa på huvudet.

Jag är dåligt på att ha hobbies. Så fort jag gillar att göra något – så gör jag det jättemycket! När jag upptäckte att jag gillade att sticka för några år sedan – då så började jag såklart sticka jättemycket. Att jobba med händerna för med sig ett skönt lugn, och jag blir varm om fingrarna! Jag älskar mössor och har någon slags mössa året runt, men jag tycker det är ännu roligare att göra mössor till andra, och att namnge mössorna. Så började det. Idag öppnar jag en webbshop där jag säljer mina hemstickade mössor. Det finns bara en av varje, och vissa av dem är stickade på långväga resor som i mt. Everest basecamp, under ett världsrekord i fridykning eller på väg uppför Kilimanjaro.

Jag kallar mössorna för HappinessHats. Därför att man blir glad av att sticka, och för att alla pengar jag får in på mössorna går till välgörenhet i den lilla byn Rolwaling i Nepal där det just nu hålls på att byggas en skola och ett kloster.

Här är några bilder från shoppen: www.happinesshats.se Jodå, vill du beställa innan jul kommer de hinna fram :-) Och vill du inte köpa en mössa – lär dig sticka din egen!

happinesshats

Annonser

3 kommentarer på “Dagens outfit: mössor och min ”hemliga” hobby

  1. Vilken fantastisk idé! Underbart fina mössor :)

  2. Ska visst vara bra för handlederna också.

%d bloggare gillar detta: