PUMT blogg #7 Om multitasking, koncentrationsförmåga och Einstein

Jo, det var längesedan sista pumt-bloggen. Jag erkänner. Jag har multitaskat. Och kolla vad som hände – jag missade en väldigt viktig sak: att fortsätta med PUMT-kursen. Men nu är jag tillbaks och snart är jag klar med första delkursen!

Förmågan att hålla en väldig massa bollar i luften har länge verkat som något beundransvärt. Tills nu. Nu finns det nämligen mer och mer bevis för att s.k multitasking inte är särskilt nyttigt. Nyttighet är det få som bryr sig om i affärsvärlden, men när man dessutom kom fram till att det förstör produktiviteten och effektiviteten, då kanske man äntligen kan få lite lugn. Att hoppa med uppmärksamheten mellan olika arbetsuppgifter och grejer tar nämligen både energi och uppmärksamhet och vi får svårare att ta itu med uppgifter som kräver mobilisering. I det här programmet frågar man sig hur det hade sett ut om Einstein hade haft facebook och twitter och en massa sms-konverstaioner. Hade han hunnit utveckla relativitetsteorin? Hade han hunnit leva? Att göra som jag nyss gjorde – lägga in en länk mitt i texten, stör också koncentrationen. Förlåt.PUMT-bloggen är en ”blog-in-blog” här så långe jag läser kursen Personlig kompetensUtveckling genom Mental Träning. Jag ”upptäckte” mental träning i tidig ålder och har upplevt vilken fantastisk skillnad den gjort i mitt liv. Nu läser jag PUMT som ett delmål i att öka min kompetens och utbilda mig till Mental Tränare för att kunna hjälpa andra inom mental träning. Men PUMT är inte bara en kurs, det är en resa. Man lär sig mycket genom att resa, och jag gillar att resa tillsammans med andra, så jag tänker dela med mig av sådant jag upptäcker under kursen här! Här kan du läsa mer om PUMT. Eller läs här om WebPumt

Annonser
%d bloggare gillar detta: