Kilimanjaroträning (utan lungor) men med fotoinspiration

”Ska ni till Kilimanjaro?” var morgonens hälsningsfras. Inte just nu – men vi vandrade till Göteborgs bästa backe där konditionen och utrustningen skulle utvärderas inför betydligt brantare backar. Idag träffade jag nämligen en del av gänget som ska bestiga Kilimanjaro i februari med mig, Jonas och Expeditionsresor. Jag var avundsjuk på dem. Men inte missunnsam. Avundsjukan kom av att det såg så himla kul ut att gå upp och nedför backen och jag är så träningssugen. En gång uppför backen skapade en mindre brännande eld i nedre delen av lungorna. Inte än, alltså. Vila lite till.

På väg uppför backen blev jag om-gådd av diverse pensionärer, flåsiga ungdomar och mammor med barnvagnar. Men det kändes inte så dumt som det såg ut. Klädd i bästa gore-tex kläderna från Tierra såg jag säkert ut som om jag borde kunna klarat backen utan att andas, men när jag nu släpade mig uppför backen noterade jag att de som gick om mig såg glada ut. Det är ju såklart roligt att gå om folk, för det måste ju innebära att man har bra kondition. Det var min tröst. Att några iallafall blev glada av att gå om mig.

Resten av tiden gick åt till att fotografera från toppen av backen. Även om det är grådaskigt väder kan man fokusera på makro-bilder och andra vackra höstmotiv och deltagare!

tappra deltagare i sista backintervallenSolen lyste tillfälligt upp några grässtrån. Tack.


Naturen är vacker även i närbild! Man kan hitta massa fina saker om man stannar och tittar nära.

Fart!


Dimmigt på insidan

Glad i min Tierra col-jacket och hemmastickade mössa!


Annonser

En kommentar på “Kilimanjaroträning (utan lungor) men med fotoinspiration

  1. Vad härligt att det finns många som har bra kondition. Vi (i ren allmänhet) riskerar att bli allt mer överviktiga, svaga och sjuka om det inte sätts fart på kroppen. När jag var och vandrade i Dolomiterna var den äldsta i min närhet en man på 75år, och han var otroligt start i backarna när det gick uppför. Det känns motiverande, så vill jag också vara … om många år.

%d bloggare gillar detta: