Jag vågar vägra

…att sommaren är slut! Sitter man i lä går det att vägra lite till. Titta bort från gåshuden på de solbruna armarna. Ta en lång omväg kring nedfallna gula löv. Låtsas inte om kylan i vattnet. Bada oberört lika länge som vanligt. Man kan se det som mental träning – kylan är bara en känsla utanpå huden, jag behöver inte reagera på den om jag inte vill (men jag undrar stilla om det är därför jag har ont i halsen)… Det kan nog kallas för ”förnekelsefasen”. Det hela påminner lite om att hålla andan. Där har man först den avslappnade fasen när det inte är särskilt jobbigt att hålla andan, man njuter av stillheten och lugnet. Sedan börjar det bli aningens obekvämt, men man förnekar det så länge som bara möjligt, innan man går in i kämparfasen där man måste anstränga sig för att fortsätta hålla andan! Så är sensommaren för mig. Jag försöker stanna i avslappningsfasen! :-)

Att få en laddning solglasögon från Bliz gjorde det lite roligare att leka sommar en stund till. Här är mina nya favoritglajor! Karamellrosa riders. Min favoritfotograf Rogga var på sommarbesök igår och fotade Bliz glasögon på mig när jag klättrade och paddlade – i sommarväder såklart. Minus vinden.

Men bara för att sommaren börjar ta slut här, så finns det sommar någon annanstans! Om ett par veckor åker jag till mitt gamla hem Dahab för att fridykningsträna. Där är det just nu 33 grader.

Annonser

3 kommentarer på “Jag vågar vägra

  1. Å, Dahab! Så mysigt! Underbart att fortsätta sommaren där. Kan tänka mig att fridykningen är fantastisk där. Har bara snorklat på ytan. Hoppas på bilder!

%d bloggare gillar detta: