Upprop!

Det kallas det man gör när man startat en stiftelse. Vilket jag äntligen gjort! Efter flera månader i en byråkratisk djungel och äventyr bland papper och ord jag varit tvungen att googla, så är den född! Insamlingsstiftelsen ”foundation for happiness”.

Det ligger några tankar bakom namnet. Foundation på engelska betyder både grundval och stiftelse och den här stiftelsen är både och! Jag tror att möjligheten att hjälpa, som en stiftelse har, är en grundval för lycka. Det kommer från både egna erfarenheter och andras berättelser och insikter i att det är i givandet och delandet  som en del av den sanna lyckan finns i. Jag har varit betydligt lyckligare när jag kunnat hjälpa en liten familj i Nepal, eller när jag frigett en hummer från ett fiskenät, än när jag slagit världsrekord eller stått på toppen av ett berg.

En insamlingsstiftelse kan inte ägas, och den har inga medlemmar. Den är liksom en fristående juridisk person. Jag tänker mig att ”foundation for happiness” är en juridiskt lycklig person med rak rygg, öppen famn och ett stort leende.  Hans/hennes syfte med sin existens är att hjälpa bergen och haven. Lite mer preciserat; ”Till välgörenhetsprojekt som verkar inom bergsregioner inom Nepal, Tibet och Indien. Fokus skall ligga på att starta och driva utbildning, sjukvård, ge stöd för nya verksamheter och liknande projekt, samt stödja forskning och projekt inom marinbiologi, oceanografi och direkt stöd som verkar för havsmiljö och dess invånare”.
Eftersom det är en relativt liten stiftelse kommer vi också kunna ha stor transparens. Vi vill kunna följa vart de insamlade kronorna tar vägen och närvara som en del av resultatet. Som en början på insamlingen kommer jag skänka all inkomst från sålda foton till haven via pompephotography.se

Men ”happiness” är så mycket mer, och jag hoppas få in happiness-relaterade blogginlägg på hemsidan  ”foundation for happiness”.

Annonser

3 kommentarer på “Upprop!

  1. Jättefin tanke och enagemang! Bra att dessutom gå från tanke till verklig handling, starkt!

  2. Fantastiskt! Vilken härlig inställning du har.
    Lycka till!

%d bloggare gillar detta: