Tierra och jag och glädjen på berget

Det började när jag var fjorton år. Jag skulle få min första skaljacka i födelsedagspresent, och min mamma och jag var inne i Tierra-butiken. Med stora ögon följde jag efter klätterlegenden Rafael Jensen som till slut medgav att det inte fanns en jacka liten nog för min längd. Nästa gång i butiken, några år senare, var jag där som prao. Vad som kom att bli Världens bästa chef gav mig som första uppgifter att tvätta stenar som skulle ligga i skyltfönstret, och att prova alla kläder i butiken. Båda uppgifterna utfördes med glittrande ögon, och jag var fast. Det var liksom här det började. Det var här man köpte kilarna som senare satt i klippskrevor, och jackan som hängde med på så många äventyr. Jag fick flera nya vänner i den hemtrevliga butiken, och den fantastiska chefen blev dessutom lite av en förebild. Han nynnade med i låtar, dansade ibland nerför trappan och behandlade alla kunder med respekt och ödmjukhet. Det var dessutom på den tiden innan kassan var helt elektronisk och vi var tvungna att lära oss färgernas och jackornas tresiffriga nummer för att göra ett köp. Han kunde allihop utantill.


Mellan kunder, drömskt bläddrande i utrustningskataloger och allmänt butiksarbete stod jag ofta och tittade på tavlan ovanför kassan; En panoramabild över mt. Everest och topparna i närheten. Varje gång tänkte jag att ”en gång ska jag stå på den där toppen”. Mellan resor, utbildningar och små äventyr blev jag kvar som extrajobbare hos Tierra i 10 år, tills butiken slog igen 2009. Den var som ett andra hem och Tierra hade en särskild plats nära hjärtat. Vid ”begravningsölen” innan butikens dörrar slog igen för gott gav chefen panoramabilden av Everest till mig. Nu hänger den ovanför skrivbordet.

När det så var dags att ge sig upp på mt. Everest frågade jag såklart Tierra om de ville vara min klädsponsor. De sa Ja och jag var överlycklig! Nu fortsätter jag att vara lycklig för vi kommer fortsätta vårt samarbete. Efter några oroliga månaders svävande i ovisshet och utan att veta vad jag skulle ta på mig, vet jag nu att jag kommer ha bästa och snyggaste outdoorkläderna i minst tre år till! Varför? Inte bara för att produkterna är bäst. Utan för att Tierra står för precis det jag står för – den rena skära glädjen på berget!

Glädje på väg uppför Kilimanjaro - iklädd supersnygga Cosmique WS active jacket

Glädje på väg uppför Kilimanjaro - iklädd supersnygga Cosmique WS active jacket

Annonser

En kommentar på “Tierra och jag och glädjen på berget

  1. Jag håller med!
    Tierra är det märke som överlägset tilltalar mig mest av alla. Detta sagt utan att få ett korvöre tillbaka :)

    Då jag bor ganska nära den gamla Tierrabutiken på Hvitfeldsplatsen är det med sorg i blicken man de senaste åren sett babykläder och en del annan ”skit” istället för en redig skaljacka i skyltfönstret.

    Bilden är tagen på Everest Basecamp, Tibet.
    Världens bästa jacka som följer med mig till jordens alla hörn!

%d bloggare gillar detta: