Tid, internet och en fin film

Internet är jättestort. Så stort att det slukar massor av tid. Tid att leva. Jag använder internet som träning i att vara närvarande. Närvarande i vad jag matar min hjärna och mina ögon med. För man kan faktiskt bestämma vad man vill se och läsa. Jag läser inte Aftonbladet. Jag väljer att läsa sidor och bloggar som bidrar med något positivt! För några månader sedan sprang jag på ett manifest på internet. Minns ni kanske denna bilden till höger:
(Från: Do what You Love © 2009 http://holstee.com/)

Nu har de visst gjort en film också!

The Holstee Manifesto Lifecycle Video from Holstee on Vimeo.

Annonser

5 kommentarer på “Tid, internet och en fin film

 1. Det är egentligen väldigt enkelt. Undrar varför människan gör det så svårt för sig? För att vi gillar utmaningar?

 2. Åh, jag har inte sett den filmen innan, vilket underbart budskap och vilken härlig framtidstro och livssyn den ger:) Den affischen hade jag velat ha som fondvägg hemma:).
  Sen, jag läste även Lars kommentar här innan och kan ju också hålla med på ett sätt. Det finns så mycket valmöjligheter att det kan bli svårt att välja och det beslutsprocessen leder ej till högre lycka, the paradox of choise. Angående inspiration finns massa intressanta föreläsningar på TED, http://www.ted.com/ .

 3. Tack. Det var en himla bra video. Ska visa den på jobbet: If you don’t like your job: quit!

 4. Det ska va lätt o leva. Det är inte svårt, men vi har väldigt lätt för att göra det svårt. Mycket beror det på den ofantliga mängd alternativ man har. Och värre blir det. Vår hjärna överöses med olika saker. Även om man gör många av dessa så känner man sig inte helt nöjd eller lycklig för det finns ju så mycket man inte hunnit med.

  Råd: Avskärma och begränsa. Ju fler glassorter det finns desto fler vill du prova. Du tröttnar till slut. Ju fler filmer du kan titta på i TV desto tröttare blir du. Förr hade jag en engelsk fotbollsmatch varje lördageftermiddag. Den såg jag fram emot. Nu vimlar det av matcher och jag ser inte fram emot dem på samma sätt. Mättad? Ja. Mångfaldens förbannelse,

  Det gäller att hitta en balans. Bara ett berg att bestiga kanske inte skulle va så kul…

  Simba

%d bloggare gillar detta: