PUMT-blogg #3 Asfaltsallergi?

Jag ogillar verkligen att löpträna på asfalt (notera undvikandet av ordet ”hata”). Asfaltsallergi, kallar jag det. Och en tidig morgon när jag bara hinner med ett kort löppass på just asfalt kan jag inte låta bli att observera mina tankar. I huvudet hör jag plötsligt tanken jag är inte en asfaltslöpare . Jag stannar upp. Lika plötsligt kommer insikten att jag har en mental svaghet i min asfaltsallergi. Varför mentalt begränsa sig och bestämma att ”jag är en sådan som…”? Borde jag inte vara mentalt stark nog att motivera mig att springa på asfalt? Jo, jag borde kunna fokusera bort omgivningen och bara springa. Vidare kanske det bara handlar om att jag har ett annat perspektiv från att ha sprungit så mycket i vackra skogar. Kanske är jag asfaltshatare bara  i kontrast till skogsälskare?

Det handlar bara om att byta inställning. Hur lätt som helst, eller? Kan man verkligen bara bestämma sig att byta inställning till något och sedan göra det? Det är ju ens eget huvud så det borde ju gå. Men är det inget man är van vid så krävs det träning. Mental träning. Vilket i sin tur väcker ny motivation för att fortsätta med PUMT-kursen! Inom SLH och PUMT-kursen tror man på ett annorlunda lärande. Bland annat lärande i livet, och lärande för livet. Det känns fantastisk att kunna studera utan någon press, utan några krav på särskilda tidsbestämda uppgifter. Därav att PUMT-kursen kan få ta tid. Jag kunde få ta tre veckors ”ledigt” från böcker och DVD’er tills jag hann ikapp livet, och lärandet i livet.

Det finns dessutom som perspektiv något värre än asfalt! Löpband :-) Här en bild från syreupptagningstest på vintersportcentrum.
Foto: Pierre Näsman. 


PUMT-bloggen är en ”blog-in-blog” här så långe jag läser kursen Personlig Utveckling genom Mental Träning. Jag ”upptäckte” mental träning i tidig ålder och har upplevt vilken fantastisk skillnad den gjort i mitt liv. Nu läser jag PUMT som en del-väg i att öka min kompetens och utbilda mig till Mental Tränare för att kunna hjälpa andra inom mental träning. Men PUMT är inte bara en kurs, det är en resa. Och jag gillar att resa tillsammans med andra, så jag tänker dela med mig av sådant jag upptäcker under kursen här! Här kan du läsa mer om PUMT. Eller läs här om WebPumt

Annonser

3 kommentarer på “PUMT-blogg #3 Asfaltsallergi?

  1. På tal om asfalt: På söndag gör jag mitt första lopp för säsongen: Premiärmilen på Djurgården. Det är ca 50% asfalt och 50% grus. Detta lopp är alltid kul eftersom det är årets första och många är osäkra på sin form. Man kan vid starten höra: Jag har varit förkyld nästan hela vintern eller Knät har känts efter nyår så jag har inte tränat så mycket. Själv ska jag säga: Jag besteg Kilimanjaro i februari så min form är ypperlig.

    Ser fram mot söndagen.

    Simba som snart har klart reseberättelsen

  2. I love asphalt and all other outdoor surfaces and hate löpband. Tonight it will be a mix of grus and asphalt.

  3. Du är varmt välkommen med på årets upplaga av Bohus trail camp 17 – 19 augusti! Vackra stigar och
    trevliga människor utlovas.

%d bloggare gillar detta: