en oväntad kväll

En sen föreläsningsgårkväll med 4good var över och jag hade inte större förhoppningar än några sidor i en bra bok och ännu en natt i hotellsäng (dock med en ”kudd-meny” – puh, alla dessa valmöjligheter). Så dyker flera främlingar och en genom-sambo-halvkänd-person upp och pratar middag, och varför inte. Jag vet inte om det var på grund av de fantastiska människorna som var inblandade eller att det var en märkligt magisk kväll, men plötsligt hände något underbart oväntat: vi hoppade över små-och-struntpratet. (Ja, utan att alkohol var inblandat!)

De flesta av oss kände inte varandra. Men måste man göra det för att prata om några centimeter djupare saker än vad man jobbar med och vart man bor? När det bara klickar och man kan prata med några som om man känt dem i åratal – det är häftigt! Till detta kanske måste tilläggas att jag inte är någon ”middags-person”. Jag vet inte om det är vanligt att ha superintressanta samtal över en middag eftersom jag har hela livet ogillat och undvikit stora och långa middagar. Att sitta still länge och äta och prata har liksom inte varit min grej. Jag har satt mig vid stora middagsbord med en magkänsla av fångenskap. Men jag tror att det är bra att då och då, eller helst ofta, omvärdera och ompröva sina värderingar och förutfattade meningar. För då kan det oväntade inträffa. Och oväntat är underbart!

Annonser

3 kommentarer på “en oväntad kväll

  1. Helt seriöst! GUD så skönt att läsa det här inlägget, tycker detsamma och får lite lätt ”ångest” över middagar jag me :P då man ”är tvingad” till det där erbarmeliga små- och kallpratet som jag inte är ett fan av och som jag verkligen är superdålig på.

  2. Jag funderar ofta på hur jag skulle klara av om jag fick Nobelpriset och behöva sitta och vara trevlig flera timmar med en kunglighet eller motsvarande. Men då skulle jag givetvis berätta om Kilimanjaro och då tror jag att till och med Silvia hade blivit intresserad. Så jag strävar vidare mot att en dag få Nobelpriset. Kanske i litteratur eller kemi. Det ligger varmast om hjärtat.

    För mina vänner så skulle det säkert bli en oväntad kväll. Och visst är det härligt när det inte blir som man tänkt sig…

%d bloggare gillar detta: