vildmarsmässan, vildmarksmössan, nej – vildmarksmässan.

Den är lite av en paradox. Gillar man verkligen vildmarken så är ju mässan det sista stället man vill vara på. Det skulle vara för inspiration då. Några dagar efter skidresan, men en lite trasig axel, halkade jag in genom en fotoutställning – som egentligen är till för att besökarna ska se hur oändligt vacker världen under ytan är. Och vilken tur att mina kära kollegor och vänner på Expeditionsresor är i montern bredvid! Dör finns det mycket inspiration, och massa roliga resor. Jag har gjort flera försök att vara på båda ställen samtidigt. Ibland är jag snabb nog. Och hamnar i intressanta samtal – foto och fridykning varvat med expeditioner och drömresemål!

Det var inte alla som visste vem som fotat undervattensbilderna och jag hade några intressanta upplevelser när jag stod bredvid och lyssnade på vad som sades om fotona. Någon trodde att de var fotade på land, i studio, någon trodde allt var från utlandet, eller en Olympus-proffs-fotograf (tack för den!), och någon rolig kommentar här och där, t ex ”det där är ju inte svårt när man lärt sig”. Så sant! Jag fick också möjligheten att testa och visa upp Olympus nya tough-kamera som nu är grymt snabb, lättare och om möjligt ännu bättre än förut. Och kolla skärpan jag tog på en av bilderna jag tagit :-) Ja, det var många som frågade om och när mina foton är till salu. Bara vänta lite till.

Jag var också ovilligt nominerad till årets äventyrare, men slapp den äran. I sportdykningsförbudets monter träffade jag däremot på några riktigt spännande äventyrs-män. Två ganska gamla (60år) män, Bengt och Klasse, som för några år sedan skidade över Grönland, varav den ena hävdade att han var så rädd för vatten att han ogillar vattenglas. Vi hade en intressant diskussion kring äventyr, naturupplevelse och ödmjukhet. Det sista kan det vara ont om i äventyrs- och machobranschen. För det är det som jag tycker äventyr till viss del handlar om; ödmjukhet inför naturen, för sin kropp, och förhoppningsvis för andra. Och nej, äventyr behöver inte vara farligt, stort eller långt, det kan inträffa när som helst, vid vilken ålder som helst, var som helst som är utomhus – lågt bort från datorn! Så lämna datorn och ge dig ut :-) Nu ska lämna mitt favorithotell Mornington i Bromma och sticka ut och springa.

Annonser

2 kommentarer på “vildmarsmässan, vildmarksmössan, nej – vildmarksmässan.

  1. Härligt Simba! Ser fram emot att läsa din reseberättelse. Jag tror humor är jätteviktigt. Ser man allt med allvar, så blir ju hela livet allvarligt. Och hur humoristiskt är det?
    Jag är impad av din energi :-)

  2. Från Stig-Helmer till Simba Marley. Jag börjar inse vilken förvandling som Kilimanjaro innebar. På gott och ont. För ibland är det skönt att vara lite bortkommen i vår ”forcerade” värld där kraven är höga. Som tur är har jag min humor som hjälper mig i alla situationer. Med den kommer man långt.

    Jag hoppas verkligen att vi som var på Kilimanjaro i februari håller kontakten. Jag ska verka för det så gott jag kan.

    Både lördag och söndag var jag på mässan och nu är min inspirationskvot fylld till 100%. Nu är det målsättning som gäller. Mitt verktyg är IMPAD: Inspiration-Mål-Preparering-Attack-Dagen efter. Kul, eller hur?

    Simba for ever

%d bloggare gillar detta: