PUMT-blogg #1 – Personlig kompetensutveckling genom mental träning

…eller PUMT som det heter förkortat, är en kurs jag började gå för ganska exakt ett år sedan. Förutom det faktum att jag aldrig kom igång. Först var det träning inför Everest, sen var jag bortrest mer än vad jag var hemma och studerade resten av året. Men nu är det dags!

Jag var fjorton år när jag första gången kom i kontakt med mental träning. Jag klättrade och tränade som en galning och låg uppe i 35 timmar träning i veckan. När jag inte tränade (eller gick i skolan) så läste jag allt jag hittade om träning och klättring. Så en vacker dag på Göteborgs stadsbibliotek, hade jag en aha-upplevelse och Lars-Eric Unesthåls böcker om mental träning i mina händer. Det var så intressant och så självklart! Med mina tidiga intressen i österländsk filosofi och psykologi landade jag mjukt i böckerna och den mentala träningens värld. Jag läste ännu mer av allt jag kunde komma över i ämnet och tillägnade en växande del av träningstimmarna med att lyssna på kassettbanden om mental träning i min freestyle walkman. Resultaten lät inte vänta på sig. Såklart påverkas kroppen av allt man tänker! För att inte tala om inställningen. Och det bästa är att den mentala träningen har varit min följeslagare under resten av livet. Lars-Eric Uneståhls röst på kassettbanden byttes ut mot hans röst i verkligheten på en coaching-kurs, och numera på DVD’er i PUMT-kursen.

Kursen går kort ut på att ”att lära kursdeltagaren att praktiskt använda och tillämpa den mentala träningen för ett bättre liv definierat utifrån funktion och hälsa”. Direkt taget ur kursbeskrivningen på www.slh.se  Och jag vill gå den som första steget till att bli mental tränare och bättre kunna guida och lära andra hur man bäst använder mental träning.

Men PUMT är inte bara en kurs, det är en resa. Och jag gillar att resa tillsammans med andra, så jag tänker dela med mig av sådant jag upptäcker under kursen här. Från och med idag!

Kursen finns som ”web-PUMT” också, där man får en personlig coach som en del av kursen. Kolla här och häng på: http://www.webpumt.se/

 


PUMT-bloggen är en ”blog-in-blog” här så långe jag läser kursen Personlig Utveckling genom Mental Träning. Jag ”upptäckte” mental träning i tidig ålder och har upplevt vilken fantastisk skillnad den gjort i mitt liv. Nu läser jag PUMT som en del-väg i att öka min kompetens och utbilda mig till Mental Tränare för att kunna hjälpa andra inom mental träning. Men PUMT är inte bara en kurs, det är en resa. Och jag gillar att resa tillsammans med andra, så jag tänker dela med mig av sådant jag upptäcker under kursen här! Här kan du läsa mer om PUMT. Eller läs här om WebPumt

Annonser

En kommentar på “PUMT-blogg #1 – Personlig kompetensutveckling genom mental träning

 1. Ha en underbar resa :)

  Det har jag haft sedan jag började denna kurs sommaren 2006. Fast ska jag vara helt ärlig har det varit många stunder som jag har fastnat och funderat. Inte riktigt förstått hur det hänger ihop och hur jag ska kunna tillämpa detta i min vardag.

  Nu läser jag påbyggnaden PTL, den som leder fram till licensieringen som mental tränare.

  Behöver du ha någon att bolla tankar och idéer med under resan finns jag här :)

  Ha de bäst
  Leif

%d bloggare gillar detta: