Fridyknings-VM, nedräkning 2 veckor. Dags att spela tennis!

Det är knappt två veckor kvar till VM i fridykning. Och jag spelar tennis. Det verkar säkert jättekonstigt, men jag har upptäckt att tennis är extremt bra mental träning. Det mindset man bör ha när man spelar tennis liknar det i fridykning. Varje sekund händer något – bra eller dåligt. Och jag måste, utan att döma det som händer, gå vidare. Utan att påverkas negativt av bollar i nät i tennis, eller en misslyckad monofenskick på väg ner i djupet.

Jag tror också det är bra att göra något helt annat än vad man är van vid. Kroppen och tankarna behöver återhämtning från fridykning, och då är tennis perfekt. Varje boll kräver 100% koncentration. Fotsättning, placering, hur racket träffar bollen, var motståndaren befinner sig och hur han slår nästa boll lämnar inget utrymme för ovidkommande tankar.

Hur i hela friden fick jag för mig att spela tennis? Det började i Kathmandu i våras. Amerikanen David i mitt Everest-team är en tennis-fanatiker och bland det första ord han sa när vi träffas ingick ”Söderling”. Vi gick upp tidiga morgonar, traskade över folktomma gator till Kathmandus enda tennisplan, vid hotellet yak & yeti, och slog gula bollar fram och tillbaks. Jag spelade tennis mellan 8-14 års ålder (innan jag började klättra) – och kroppen kom ihåg! Den kom ihåg hur roligt det var! Och – gick det bra med tennis innan Everest, går det säkert bra innan fridykning också :-)

Tidig morgon i Kathmandu

Tidig tennis-morgon i Kathmandu. Då i mitt livs bästa form någonsin. Nu spelar jag tennis med mitt livs värsta form...

Nästa anledning att spela tennis är att hostan som sitter i från Everest vägrar släppa lungorna ner i djupet. Jag låter värre en storrökare efter djupa dyk. Och kroppen varken lyssnar eller svarar på träningspassen som förut. Så jag satsar på att långsamt vänja lungorna, och på att få upp andhållningsförmågan och den allmänna formen. Det blir mycket yoga, simning, lite styrketräning och snabba löppass. Och ett tennispass i veckan.

Annonser

En kommentar på “Fridyknings-VM, nedräkning 2 veckor. Dags att spela tennis!

  1. Låter bra detta! Lycka till med tennisen och VM! ;)

%d bloggare gillar detta: