Veckan innan jag bestiger ett stort berg…

Jag är oförskämt lugn. Inte för att jag gjort liknande resor och klättringar förut, för att jag har hunnit med allt som ska göras, eller för att jag råkar vara tidsoptimist (för jag är långt ifrån alla dessa. Utom möjligen tidsoptimism). Utan för att jag har en stark tro på att man kan ha mycket att göra utan att vara stressad.

Alla de saker jag ska hinna med är inte stressande var för sig. De äger inte stress som attribut. Att köpa presenter till Nepal är inte stress – det är kul att få ge något till mina sherpavänner. Att träna 2-3 timmar om dagen är inte stress – jag älskar ju att träna. Att hinna prata med mina samarbetspartners är inte stress – jag älskar att prata med dem och är så tacksam för allt de gör för mig. Att jobba är inte stress – jag älskar alla mina jobb.

Under coaching-kursen fick jag ett fint råd av min fina coach Vendela. Hon upptäckte att jag hade svårt för ordet stress. ”Så byt ut det ordet ur ditt vokabulär”, sade hon. Jag bytte ut det mot ”en-massa-roliga-saker”. Om någon frågar mig om jag hinner med ett jobb till svarar jag ”Nej, tyvärr jag har en massa roliga saker att göra”. Och vad är det som framkallar stress? Inte mina göromål, utan min tanke på att det är överväldigande mycket att göra. Så jag tänker inte på att det är överväldigande mycket att göra. Jag tänker på en sak i taget. När jag tränar springer jag inte och tänker att jag har 5 timmars skrivbordsjobb, 7 samtal som ska ringas och 30 obesvarade mail. Jag bara springer, låter tankarna löpa med mig istället för i framtiden. När jag svarar på ett mail tänker jag inte på de övriga 29 jag måste besvara. Jag tänker att jag vill inte göra något annat än det jag gör just nu. Det är en ganska vanlig vecka.

Annonser

En kommentar på “Veckan innan jag bestiger ett stort berg…

  1. Hej jag sitter och följer dina inlägg och jag önskar dig lycka till och hoppas att allt kommer att gå bra för dig. Och att du kommer dit där vägen tar dig. Och du gör helt rätt att du bara tar en sak i taget att det du gör ger du 100 % .

    Kommer att följa ditt äventyr .
    Laszlo

%d bloggare gillar detta: