Häng med till Kilimanjaro!

Tomheten efter mitt världsrekorddyk börjar fyllas av träning och tankar på höjd och kyla. Blicken riktas mot nya utmaningar och snart kommer en slags fantastisk kombination av träning-semester-jobb!

Afrika är för mig en ännu outforskad kontinent (nej, Egypten räknas inte riktigt). Och vad bättre sätt att se en del av Afrika än från dess högsta topp! Och vilken bättre årstid att åka till Kilimanjaro än december! Först såg jag det som en möjlighet att träna ”backträning” inför Everest, men det finns risk att det blir en alldeles vanlig vandring upp till toppen med ett av mina favoritjobb – foto.

Kilimanjaro är antagligen det lättaste berget på sin näpna höjd av 5895m. Det handlar inte om klättring, utan om en fantastisk uppförsbacke som går genom tre olika klimatzoner. Tänk dig att börja i djungel och sluta i alpint klimat på bara en knapp vecka. Jag följer med som fotograf och som en slags assisterande guide. Men något praktiskt guidande i form av vägval blir det inte eftersom jag inte varit där tidigare. ”Eh, gå uppåt”, kanske räcker :-)

Slutet av december innebär också att jag ”slipper” traditionellt nyår vilket räknas som en stor bonus. Jag anser att man bör göra något mer kreativt på nyår än att hälla i sig alkohol och äta konstig mat. Att befinna sig i ett tältläger på relativt hög höjd är ett alldeles utmärkt sätt att fira slutet på ett år och början på ett nytt!

Häng med, vet’ja! Det finns platser kvar! Mer info finns på PDF här: Kilimanjaro info

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: